28 de març 2021

MISSIÓ A MART: 1- "Atreveix-te a fer coses poderoses"

 



1- "Atreveix-te a fer coses poderoses"

"Dare mighty things", escrit en sistema binari al paracaigudes del Rover Perseverance del 2021 "Atreveix-te a fer coses poderoses"


Mart, Any 2038.

Fa un mes terrestre que hem arribat, som un grup de científics,en Missió a Mart per i trobar un remei per la nova pandèmia que assola la Terra a causa d'uns bacteris desconeguts fins aleshores i començar a colonitzar Mart per venir-hi a viure en un futur quan ja no es pugui viure a la Terra.

Som ex-alumnes del IES Binissalem que vam sobreviure a la pandèmia del Covid-19, que lluny queda allò d'anar a classe amb mascareta , ara que permanentment duim un vestit espacial. Com enyor la meva infantesa quan no calien ni mascaretes ni vestits espacials per respirar aquell aire pur anant d'excursió per les rutes de senderisme amb els meus pares o amb l'escola (Can Arabí, coll d'en Simonet, camí vell d'Orient, camí romà de Binissalem).

Que lluny queda aquell joc de rol que ens va proposar n'Antònia (la profe de mates) per fer -nos veure la utilitat de les equacions més concretament i més generalment la necessitat de les ciències per a la vida (matemàtiques, física, química, tecnologia, informàtica, biologia i geologia...) que estudiavem al Institut. Semblava un joc de ciència-ficció però quina raó tenia quan ens deia que necessitariem les matemàtiques si seguiem estudien alguna carrera de ciències. Som aquí gràcies a les ciències i tant com he fet servir les matemàtiques fins arribar aquí amb els meus 34 anys.

Què passa si ens anem a viure a Mart?

https://youtu.be/3S9HCWujEWg



Notícia TV3 :Missions a Mart: què s'hi busca?

 

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/missions-a-mart-que-es-busca/video/6085349/

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Última entrada publicada

MISSIÓ A MART (Curs 2022-23 / Curs 2021-22)