28 de març 2021

MISSIÓ A MART (Curs 2021-22)

Presentació de l'activitat

Vaig idear aquesta activitat , quan  volia provar l'aplicació de Google , Classcraft per preparar algun joc de rol per fer activitats d'aplicació per a la unitat  didàctica "Equacions i Sistemes" ja tenia més o mano pensats els problemes que feia comptes proposar al meu alumnat però me faltava trobar un bon tema i el tema va sorgir arrel d'una mail d'una companya de feina, n'Agnès , per compartir-nos una entrevista sobre l'Amartatge del Rover Perseverance a Mart el 18 de febrer de 2021. I vaig fer recerca de informació i vaig investigar tot el que hi ha publicat a Internet sobre Mart i anar a viure a Mart en un futur.

No sé si coneixeu l'aplicació Classcraft, és una aplicació semblant al Classroom però ambientada en els videojocs on a cada alumne li pots assignar un rol típic dels videojocs: mag, guardià, sanador. Se poden fer grups on hi hagi un de cada d'aquests personatges on cada personatge disposa d'un poder  La feina o les tasques se presenten amb "Missions" , on a cada missió hi pots assignar sis "Objectius" (en la versió gratuïta). Una missió pot ser un tema i els objectius poden ser diferents tasques. Cada missió ha d'anar acompanyada d'una "Història" per ajudar a que  l'alumnat entri en el seu paper i aconseguir que fer feina a classe sigui com un Videojocs on s'obtenen punts per cada tasca i fins i tot pel comportament dins classe. Hi ha quatre tipus de punts, que el professor/a gestiona i decideix com i de quina manera s'aconsegueixen:

  • Punts per passar de nivell 
  • Punts de vida per poder seguir jugant i on els companys se poden intercanviar punts
  • Punts per obtenir poders  per aconseguir pistes, dubtes..)
  • Punts d'or que són com monedes virtuals per comprar vestits pel personatge i  poder customitzar el seu personatge, 

Els inconvenients que vaig trobar a aquesta aplicació , Classcraft, és que no vaig poder posar el personatges que vaig voler com per exemple, un Científic (Matemàtic, Químic, Físic, Biòleg, Geòleg), un Metge, un Enginyer, un Arquitecte, un Astronauta...etc i que les imatges de fons per presentar les missions i els objectius són les que té pre-dissenyades l'aplicació i són  de llocs fantàstics i clar jo volia posar-hi imatges de Mart. Jo pensava que era una aplicació per dissenyar un joc de rol però en realitat és un aplicació similar al Classroom per presentar un curs de forma digital però de forma més lúdica.

Els avantatges que me van agradar és poder escriure la Història a la mateixa aplicació i poder fer servir codi Latex per posar-hi fórmules (molt necessari a Matemàtiques) , poder posar  també imatges , vídeos, links, taules ...etc. com si fos una pàgina web ben completa.  També va molt bé que se pugui connectar amb els grups i les tasques del Classroom i que se van actualitzant a les dues aplicacions les modificacions que hi fas. I també va molt bé , que a més dels problemes que les vaig plantejar a la història també van poder fer alguns problemes de planteig de la Fitxa 12- Problemes d'Equacions i Sistemes i lliurar les quatre tasques des de el Classcraft al Classroom o bé directament al Classroom. 


La Història que se me va ocorre redactar va ser com si el meu alumnat devers l'any 2038 (any en el que  està previst l'enviament d'astronautes a Mart) anés en Missió a Mart , en aquest moment el meu alumnat perfectament podria haver acabat alguna carrera de ciències i  tenir prop de 35 anys. 

El títol de la Missió: MISSIÓ A MART

Els títols dels sis Objectius

1- ATREVEIX-TE A FER COSES PODEROSES (Introduccció)

2- AMARTATGE DEL ROVER (1r Problema - Sistemes d'equacions NO lineals)

3- BACTERIS MARCIANS (2n Problema - Equacions exponencials i logarítmiques)

4- CABDAL D'AIGUA (3r Problema - Equacions racionals)

5- CONSTRUIR UN HABITACLE (4t Problema - Equacions polinòmiques)

6- MISSIÓ FINALITZADA AMB ÈXIT (Conclusió)

A continuació en aquest blogger trobareu publicada la història de la Missió a Mart amb el planteig del problema de cada objectiu.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Última entrada publicada

MISSIÓ A MART (Curs 2022-23 / Curs 2021-22)